home

 

Misterioasa Indochina

 

VIETNAM - LAOS - CAMBODGIA

 

Ho Chi Minh - Tay Ninh - Cu Chi - Cai Be - Delta Mekongului - Da Nang -

Hoi An - My Son - Bana Hills - Hue - Hanoi - Halong Bay - Luang Prabang -

Siem Reap - Lacul Tonle Sap - Phnom Penh

 

Un periplu amplu prin Indochina, un taram plin de mister, aproape necunoscut lumii moderne, cu oameni calzi şi primitori, care incepe cu stravechea civilizatie lacustra a Vietnamului, un amestec de culturi care se imbina intre fluvii şi rauri, intre jungle şi plaje, intre temple vechi şi zgarie nori moderni, continua cu exoticul şi misteriosul regat laotian, care pastreaza romantismul traditiei şi se incheie triumfal cu una dintre noile minuni ale lumii moderne, Templul Angkor Wat din Cambodgia. Ca noutate fata de anii trecuti am inclus si vizitarea Deltei Mekongului, "Bolul de orez" al Vietnamului, un loc cu o varietate ametitoare, o lume a apei care se misca pe ritmurile marelui fluviu, unde barci, case si "piete" plutesc pe nenumaratele rauri si canale care strabat peisajul precum arterele unei inimi sanatoase! Sintetizand diferentele culturale dintre cele trei tari, se spune ca "Vietnamezii planteaza orezul, cambodgienii se uita cum creste orezul, iar laotienii asculta cum creste orezul!". Haideti sa facem cunostinta cu ei si sa ne bucuram de peisajele superbe, de bogatia culturala si de exotismul Indochinei!

 

Perioada: 16.03 - 02.04.2024

 

Ziua 1 / 16.03.2024: Bucureşti - Istanbul

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 18:10 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:10 / 23:35).

Ziua 2 / 17.03.2024: Istanbul - Ho Chi Minh (Saigon)

Plecare spre Ho Chi Minh cu zborul TK 162 (03:05 / 17:00). Sosire la Ho Chi Minh unde ne vom intalni cu ghidul local care ne va face o scurta prezentare a celui mai mare oraş vietnamez, cu o vechime de 300 de ani, centru cultural, educational, comercial şi turistic, cunoscut candva ca "Perla Orientului indepartat", aflat la confluenta dintre Occident şi Orient. Cina la un restaurant local si cazare in Ho Chi Minh la Hotel Grand Saigon 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 18.03.2024: Ho Chi Minh - Tay Ninh - Cu Chi - Ho Chi Minh

Mic dejun. Vom incepe ziua cu o vizita la Tay Ninh, centrul religiei Caodaiste, un amestec de Budism, Taoism, Catolicism şi Islamism. Vom vizita Templul principal la ora rugaciunii de pranz, dupa care vom continua cu vizitarea unora dintre cele mai semnificative locuri ale istoriei razboiului din Vietnam, tunelele de la Cu Chi, veritabil oraş subteran, cu o retea de peste 250 km de tunele, de unde soldatii Viet Cong işi duceau razboiul de rezistenta contra trupelor americane. Aici va veti putea plimba şi veti putea experimenta viata subterana a acestui extraordinar complex militar, dupa care ne vom intoarce la Ho Chi Minh. Cina la un restaurant local si cazare in Ho Chi Minh la Hotel Grand Saigon 5* (sau similar 5*).

Ziua 4 / 19.03.2024: Ho Chi Minh - Cai Be - Delta Mekongului - Ho Chi Minh

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre localitatea Cai Be, situata in inima deltei Mekongului, unde fluviul se imparte intr-o vasta retea de canale formand astfel delta, care pentru vietnamezii reprezinta o importanta sursa de hrana. Aici vom intalni, de asemenea, culturi de orez si fructe tropicale precum durianul, rambutanul, fructul pasiunii, mango etc.. Ne vom imbarca pentru o croaziera pe Mekong pana la Vin Long, vizitand pe parcurs o veche casa coloniala si un atelier de artizanat. Dejun in timpul vizitelor. Dupa-amiaza ne vom intoarce la Ho Chi Minh pentru cina la un restaurant local si cazare la Hotel Grand Saigon 5* (sau similar 5*).

Ziua 5 / 20.03.2024: Ho Chi Minh - Da Nang - Hoi An

Mic dejun. Zi dedicata explorarii oraşului Ho Chi Minh - fost Saigon, capitala economica a Vietnamului. in timpul turului vom admira Pagoda Vinh Nghiem cu marele sau sanctuar, Templul Thien Hau, o fabrica de lac care a ramas marturie a traditiei vietnameze si vechea cladire a Poştei din Saigon. in continuarea zilei vom descoperi vechile cartiere rezidentiale coloniale unde se afla Primaria, Opera, Catedrala Notre-Dame care dateaza din sec. al XIX-lea, una dintre cele mai splendide şi tipice cladiri de inspiratie arhitecturala franceza si Palatul Reunificarii (exterior şi interior), un simbol al vechiului Guvern al Saigonului dinainte de anul 1975 care aminteşte de trista istorie a Razboiului Ideologic Vietnamez. Timp liber pentru cumparaturi la Ben Thanh Market, piata tipica vietnameza, unde veti gasi bijuterii, matase, piele, statuete din lemn, totul la preturi extrem de atractive. Transfer la aeroport pentru zborul de seara spre Da Nang, de unde vom fi transferati la Hoi An pentru cina la un restaurant local si cazare in Hoi An la Hotel Silkotel 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 21.03.2024: Hoi An - My Son - Hoi An

Mic dejun. in aceasta zi vom explora Hoi An-ul, vom face un tur pietonal pentru a descoperi stralucirea acestui oraşel antic, construit intr-o armonie de stiluri arhitecturale, cu stradute inguste, case joase cu aspect chinezesc, temple de clan, vechi de sute de ani şi pagode viu colorate. Vom putea vedea vechile case medievale, dar şi superbe lucrari arhitectonice din sec. al XV-lea, precum Podul Japonez cu acoperişul sau din tigla sau Templul Phuc Kien, locul de intalnire a congregatiei chinezilor cantonezi. in continuarea zilei, vom porni intr-un pelerinaj catre "tinutul Sfant" My Son, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, pe care istoricii francezi l-au denumit "Valea Regilor", unde se gasesc ruinele disparutului Regat Champa, a carui era de aur a fost in perioada sec. VII - XVI. intoarcere in Hoi An pentru cina la un restaurant local si cazare la Hotel Silkotel 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 22.03.2024: Hoi An - Da Nang - Bana Hills - Hue

Mic dejun. Plecare spre Da Nang unde vom vizita satul sculptorilor de la poalele Muntelui de Marmura. Ziua va continua cu deplasarea spre statiunea Bana Hills, situata la o altitudine de 1489 m pe Muntele Nui Chua. Pentru ascensiunea si pentru deplasarea intre diferitele zone de pe deal, vom putea folosi un sistem modern de telecabine, prilej de a admira de la inaltime peisajul inconjurator care se desfasoara spectaculos pana spre orasul Da Nang, situat pe malul marii. Bana Hills, adeseori comparata cu sora sa mai mare Da Lat, a fost infiintata in anul 1919 de catre puterea coloniala franceza, care in acea vreme stapanea Indochina. De aceea, una dintre principalele atractii o constituie zona europeana a complexului, care cuprinde printre altele Satul Francez, alcatuit din cladiri cu o arhitectura clasica franceza. Dar poate cel mai fotografiat obiectiv de aici este Golden Bridge, un pod pietonal deschis in anul 2018, lung de 150 m si sustinut de doua maini gigantice, adeseori comparate cu Mainile lui Dumnezeu. Pe parcursul vizitei vom admira si Pagoda Linh Ung, a carei principal punct de referinta il constituie o statuie inalta de 27 m, reprezentandu-l pe Buddha Sakyamuni, care "priveste cu calm" peisajul care se intinde de la baza muntilor catre mare. Ziua va continua cu deplasarea spre oraşul regal Hue, vechea capitala din perioada anilor 1802 - 1945, sub administratia a 13 imparati. Daca vremea va fi favorabila, vom traversa Trecatoarea Norilor, de unde vom putea surprinde o frumoasa panorama spre Hue şi Da Nang. Cina la un restaurant local si cazare in Hue la Hotel Romance 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 23.03.2024: Hue - Hanoi

Mic dejun. Dimineata vom descoperi Cetatea Imperiala din Hue, intrand prin Poarta Amiezii, dupa care vom vizita Palatul Armoniei, Mausoleul imparatului Khai Dinh şi Mausoleul Regelui Tu Duc, cel mai longeviv conducator al Vietnamului. Dupa-amiaza, vom face o romantica croaziera cu un vas-dragon pe Raul Parfumat, vom vizita Pagoda Thien Mu, una dintre cele mai vechi şi frumoase structuri arhitectonice de cult din Hue. Cina la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru zborul spre Hanoi, oraş legendar, fondat in anul 1010, chintesenta a civilizatiei orezului din delta raului Roşu. Cazare in Hanoi la Hotel The Ann 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 24.03.2024: Hanoi

Mic dejun. impreuna cu ghidul local vom face un tur panoramic in Hanoi, capitala tarii şi al doilea oraş ca marime din Vietnam, a carui arhitectura s-a dezvoltat in perioada secolelor XIX - XX, prilej cu care ne vom convinge ca zona construita in stil francez a ramas in mare parte intacta. Vom vedea Mausoleul şi fosta reşedinta a lui Ho Chi Minh (exterior), situate in centrul Pietei Ba Dinh, locul de unde liderul vietnamez a citit Proclamatia de Independenta a Vietnamului la 2 septembrie 1945, punand astfel bazele Republicii Democratice Vietnam. in continuarea zilei vom vizita Pagoda cu un singur stalp, care se sprijina pe un singur pilon de piatra, ca o floare de lotus, simbolul puritatii la budişti, care a fost construita de Regele Ly Thai To in anul 1049 ca recompensa pentru sotia sa care i-a daruit un fiu. Vom vizita de asemenea şi Templul Literaturii dedicat lui Confucius, care gazduieşte prima universitate din Hanoi, din anul 1070. Vom descoperi apoi oraşul intr-o plimbare inedita cu ciclo-ricşa. Seara, vom participa la un spectacol de marionete pe apa, o forma interesanta de arta vietnameza. Cina la un restaurant local si cazare in Hanoi la Hotel The Ann 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 25.03.2024: Hanoi - Halong Bay

Mic dejun. Plecare spre celebrul Halong Bay, care face parte din Golful Tonkin, unde vom ajunge in jurul pranzului, pentru a ne imbarca pe un vas traditional, o interesanta jonca cu panze, pentru o croaziera mirifica intr-un cadru natural unic, printre miile de insule şi insulite care rasar din apa de smarald a golfului, o veritabila opera de arta a naturii, captivanta şi uimitoare, intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO. Dejun şi cina cu specific pescaresc la bord. Vom avea posibilitatea de a face baie in apele limpezi ale golfului. Cazare pe vas.

Ziua 11 / 26.03.2024: Halong Bay - Hanoi - Luang Prabang

Mic dejun. Dimineata incepe, pentru cei care doresc, cu o lectie de Tai Chi la bord. Ne vom relaxa admirand privelistile uimitoare ale golfului si ale insulelor de calcar dramatice ale acestuia. Dupa dejun, intoarcere in port şi transfer la aeroportul din Hanoi pentru zborul spre Luang Prabang. Dupa aterizare ne vom indrepta catre un restaurant local pentru cina si cazare in Luang Prabang la Hotel Bel Air Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 27.03.2024: Luang Prabang

Dimineata, la rasaritul soarelui, vom putea vedea interesantul spectacol oferit de sutele de calugari in robe de culoarea şofranului, inşirati pe strada Sisavang pentru a primi ofrande din partea locuitorilor (in principal hrana), un spectacol unic generat de traditiile religioase din aceasta tara. Mic dejun. Zi dedicata descoperirii vechii capitale a Laosului, Luang Prabang, cu cele 50 de temple, un oraş incarcat de cultura şi istorie, care a fost inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1995. Luang Prabang a devenit o destinatie turistica cunoscuta in intreaga lume pentru templele construite in perioada colonizarii franceze. Vom vizita Palatul Regal, devenit Muzeul National, apoi templele Wat Visun, Wat Mai, Wat Aham, Wat Xieng şi pentru cei care se incumeta, Templul Wat Senaram, la care se ajunge urcand 329 trepte pe colina Phousi, de unde veti avea o frumoasa panorama asupra oraşului şi imprejurimilor. Cina la un restaurant local. Seara se poate vizita bazarul de noapte care ofera interesante obiecte de artizanat local, sculpturi in lemn şi confectii specifice zonei de munte din Laos. Cazare in Luang Prabang la Hotel Bel Air Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 28.03.2024: Luang Prabang - Siem Reap

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Siem Reap, leaganul civilizatiei khmere, oraş arheologic celebru, inclus intre minunile lumii, care pe o suprafata de 600 km2 adaposteşte peste 100 de monumente şi peste o duzina de ansambluri de temple care dateaza din cea mai infloritoare perioada a imperiului khmer, ce apartine perioadei cuprinse intre secolele IX - XIII. Daca timpul va permite, vom vizita Satcha handicraft Center din Angkor, cu sculptori in lemn şi piatra, precum şi pitoreasca piata locala. Cina la un restaurant local si cazare in Siem Reap la Hotel Somavedi Boutique 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 29.03.2024: Siem Reap (Angkor)

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre Templul Angkor Thom, vizita care va incepe la Poarta de Sud cu Templul Bayon din sec. al XII-lea, Palatul Regal, Phime-Nakas, Terasa Elefantilor şi Terasa Regelui Lepros. Vom vedea jungla acaparand zidurile celebrului Templu Ta Phrom, lasat in mod intentionat invadat de jungla pentru a demonstra ca şi natura poate distruge ceea ce a construit omul. Imaginile oferite de acest templu sunt pline de exotism şi dramatism in acelaşi timp, fapt pentru care a fost ales ca loc pentru diverse filmari, un bun exemplu fiind "Lara Croft" cu Angelina Jolie. Dupa-amiaza vom vizita Templul Angkor Wat, care este considerat ca fiind una dintre cele mai remarcabile realizari arhitectonice, ridicat la mijlocul sec. al XII-lea, dedicat lui Vishnu, divinitate cu numeroase reprezentari in basoreliefuri. Pentru a ne lua ramas bun de la aceste locuri magnifice, vom merge la un restaurant local pentru cina cu muzica, dansuri folclorice khmere şi celebrele dansatoare Apsara. Cazare in Siem Reap la Hotel Somavedi Boutique 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 30.03.2024: Siem Reap - Lacul Tonle Sap - Phnom Penh

Mic dejun. Dimineata vom vizita "Citadela Femeilor", un templu shivaist de dimensiuni mai mici, dar care impresioneaza prin detaliile ornamentelor murale de o rara finete, cu sculpturi in piatra şlefuita, dupa care vom vizita situl arheologic Bantey Samre, care dateaza din sec. al X-lea, o alta capodopera a perioadei clasice. Vom face o croaziera de o ora pe Lacul Tonle Sap, una dintre minunile ecologice ale lumii, pentru a descoperi viata lacustra a pescarilor. Transfer la aeroport pentru zborul spre Phnom Penh, capitala Cambodgiei, oraş care pastreaza farmecul traditional al arhitecturii khmere şi al colonizarii franceze, numit odinioara Perla Asiei de Sud-Est. Cina la un restaurant local si cazare in Phnom Penh la Hotel LCS 4* (sau similar 4*).

Ziua 16 / 31.03.2024: Phnom Penh - Ho Chi Minh

Mic dejun. Tur al oraşului Phnom Penh, prilej cu care vom vizita Muzeul National, constructie in stil khmer care adaposteşte peste 5000 de exponate din toate perioadele istorice ale tarii, Palatul Regal (daca va fi posibil in acea zi, deoarece regele decide daca pot fi admişi turiştii in ziua respectiva) construit de regele Norodom in anul 1866, in a carui pagoda centrala se afla Buddha de Smarald, confectionat in anul 1769 din sticla baccarat. Vom vizita apoi Templul Wat Phnom cu pagoda dedicata zeitei marii, Thien Han Tanh Man, dupa care vom vedea Monumentul Independentei. Transfer la aeroport pentru zborul spre Ho Chi Minh (Saigon). Cina la un restaurant local si cazare la Grand Hotel Saigon 5* (sau similar 5*).

Ziua 17 / 01.04.2024: Ho Chi Minh - Istanbul

Mic dejun. in prima parte a zilei vom continua explorarea oraşului Ho Chi Minh prilej cu care vom admira cartierul chinezesc "Cho Lon" şi Pagoda Giac Lam, cea mai veche din Saigon. Ne vom indrepta spre Muzeul Razboiului care gazduieste expozitia referitoare la Razboiul dintre Vietnamul de Nord si cel de Sud si din Razboiul Indochinei, purtat cu colonialistii francezi. Dupa-amiaza transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 163 (21:55 / 04:40).

Ziua 18 / 02.04.2024: Istanbul - Bucureşti

Sosire la Istanbul, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1043 (07:00 / 08:15).

 

TARIF: 1450 EURO + 2870 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 880 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup maxim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 100 usd/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Istanbul - Ho Chi Minh şi retur cu compania Turkish Airlines

- transport continental cu avionul pe rutele: Ho Chi Minh - Da Nang, Hue - Hanoi, Hanoi - Luang Prabang, Luang Prabang - Siem Reap, Siem Reap - Phnom Penh

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- transport pe apa la Hue şi Lacul Tonle Sap

- 4 nopti cazare in hoteluri de 5* şi 10 nopti cazare in hoteluri de 4*

- 1 noapte cazare pe vas la Halong Bay, in cabine cu 2 paturi

- mesele mentionate in program: 15 mic dejunuri, 3 dejunuri şi 15 cine

- vizitarea tunelelor de la Cu Chi

- tur panoramic si pietonal cu ghid local in Ho Chi Minh

- excursie in Delta Mekongului si croaziera pe Fluviul Mekong

- tur pietonal cu ghid local in Hoi An

- excursie cu ghid local la My Son

- vizitarea satului de sculptori de la poalele Muntelui de Marmura de la Da Nang

- excursie la Bana Hills cu ascensiune cu telecabinele pe deal

- tur si vizite cu ghid local in Hue

- croaziera cu un vas-dragon pe Raul Parfumat in Hue

- tur panoramic si pietonal cu ghid local in Hanoi

- plimbare cu ciclo-ricsa in Hanoi

- intrarea la un spectacol de marionete pe apa

- croaziera in Halong Bay cu un vas traditional pe care vom innopta

- tur si vizite cu ghid local in Luang Prabang

- tur si vizite cu ghid local al siturilor din Siem Reap - Angkor

- croaziera pe Lacul Tonle Sap

- tur si vizite cu ghid local in Phnom Penh

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de viza si procesare pt. Vietnam: 30 usd/pers., care se va plati la agentie

- taxa de viza Cambodgia: 30 usd/pers., care se va plati la fata locului

- taxa de viza Laos: 31 usd/pers., care se va plati la fata locului

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- bacşişuri: 75 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor, mai putin pentru bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 15 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerii externi

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu minim 2 pagini libere; nu se accepta pasapoarte temporare

- 6 fotografii tip paşaport care vor fi luate in calatorie, pentru vizele care se primesc la intrarea la fiecare tara

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>